bg04.jpg (323 736 bytes)

Kemencés receptek

Tekintse meg receptajánlatainkat!
Rovat: Receptek
Beküldte: kalyhasrobi

KEMENCÉS RECEPTEK

Kemencés lángos I.

  1. 50 dkg liszt
  2. 2 dkg élesztő
  3. Kevés tej
  4. 1 ek. cukor
  5. 1 tojássárgája
  6. 20 dkg margarin

Összegyúrjuk – kelesztjük kb. 2-3 órát, ½ liter nagy tejfölt rákenjük, hagymát , szalonnát felkockázva rátesszük a tejfölre, megszórjuk sajttal, majd mehet a sütés.

 

Kemencés lángos II.

Hozzávalók

  1. 20 dkg főtt áttört burgonya
  2. 40 dkg liszt
  3. 2 dkg élesztő
  4. 1 dl tej
  5. 2 dl langyosvíz
  6. 1 ek cukor
  7. 1 kk só

 

Feltét:

  1. 1 ek olaj
  2. 2 gerezd fokhagyma zúzva
  3. Szalonna kockázva, lilahagyma

Burgonyát liszttel keverjük, összemorzsoljuk, tejben felfuttatott élesztőt hozzákeverjük, közben langyos vízben elkeverjük a sót, hogy feloldódjon. Ezt is hozzákeverjük. Formázzuk a tésztát, kelesztjük, majd nyújtjuk és kizsírozott tepsibe tesszük, majd jöhet rá a feltét. Forró kemencébe sütjük.

 

Sertéscsülök

Hozzávalók

  1. 2-3-4-5 darab sertéscsülök

 

Főzzük meg sós, borsos vízben, majd pár gerezd fokhagymát reszeljünk rá, fűszerekkel (só, bors, vöröshagyma, lilahagyma, mustár) pácot készítünk, 10-24 órát pácoljuk a húst, majd felfűtött kemencében alufóliával letakarva sütjük 20-40 percet, majd 30-50 percig fólia nélkül. Közben lehet locsolni sörrel a pirítás közben. Jó étvágyat!

 

Gesztenyesütés kemencében

Gesztenyét bevágjuk, majd a felfűtött kemencébe behelyezzük vastepsibe. Kb. 15-25 perc alatt kész is van.

 

Tepsis krumli

Édesapám kedvence, nálunk nincsen családi ünnep tepsis krumpli nélkül. A tepsi aljára szeletelve krumpli kerül, majd sonka, kolbász, szalonna. Ezután a hagymakarikák. Indulhat a sütés. Ha a krumpli szép pirosas, akkor kész is van. Jó étvágyat.

 

GRILLES RECEPTEK

 

Csirkés saslik:

Hozzávalók

  1. Csirkemell
  2. Kolbász vagy szalonna (lehet csípős is)
  3. paprika
  4. lilahagyma

 

Pácolás

  1. 3 ek kechup
  2. 1 kk só
  3. 4 ek mustár
  4. Csipet ételízesítő
  5. Kk bors
  6. 4 ek olivaolaj

 

A húst a pácolás után nyársra tűzzük, a húst paprikát, hagymát, kolbászt felváltva kb. 3x3 cm-es kockákba, kb. 25-45 percig grillen sütjük.

 

Rablóhús:

Hozzávalók

  1. 1 kg hús
  2. 7 fej vöröshagyma
  3. 50 dkg füstölt szalonna
  4. 50 dkg gomba

 

Felszeleteljük a pácolt húst, szalonnát és a gombát, felváltva nyársra húzzuk, forgatva sütjük a grillen.

 

Saslikhoz pác, sertéshúsokhoz ajánlva

Hozzávalók

  1. 5 gerezd fokhagyma
  2. 2 ek olaj
  3. 1 kk cukor
  4. 1 kk mustár
  5. 1 ek ecet
  6. 1 ek ketchup
  7. 3 csipet bors

 

Csevap:

Hozzávalók

  1. 1 kg darált birkahús
  2. 1,5-2 dl olaj
  3. Őrölt bors

 

A darált húst átgyúrjuk fűszerekkel, kolbász alakúra formáljuk, majd izzó faszén felett megsütjük. Ha szépen pirosodik akkor jó, tálaláshoz legjobb köret a nyári nagy melegben. Idény saláták hagymával, lilahagymával, paradicsommal. (A darált birkahúst keverhetjük darált marhahússal is.)


Budai Róbert,2012.10.07 12:00

Elérhetőség

Budai Róbert
8195 Királyszentistván
Mobil: +36(20) 217-0906
Email: kalyhasrobi@gmail.hu
balatoniepitok@freemail.hu

Hírek, újdonságok

2012.10.07

Budai Róbert

Egyéb megjegyzés

Várjuk megtisztelő érdeklődését elérhetőségeinken! Szolgáltatásaink: - kandallók építése - kemence építése - cserépkályhák, téglakályhák építése - kerti grill, nyársoló, bográcshely építése, kialakítása

 

(c) kalyhasrobi.hu 2016 Design by Motiver.hu